voorbereidingen inrichting Hoofdstraat Schijndel in volle gang

7 maart 2013
Hoofdstraat Schijndel wordt landelijker… Nu de bouw van de Glazen Boerderij en de herinrichting van de Markt van Schijndel zijn afgerond, heeft het gemeentebestuur de ambitie de aangrenzende winkelstraat een kwaliteitsslag te geven.

Tijdens een informatieavond op 30 januari jongstleden gaf MTD landschapsarchitecten een bevlogen presentatie over de visie op de Hoofdstraat en de wijze waarop zij een toekomstbestendige, aantrekkelijke winkelstraat zou kunnen worden.; een nieuwe bestrating van natuursteen, gebakken klinkers, veel groen en voorzieningen voor fietsers. Bijzondere elementen vormen de weer herkenbaar gemaakte tramrails en de opnieuw geïntroduceerde dorpspomp nabij de Pompstraat, die tevens de functie van watertappunt krijgt.

De bij de presentatie aanwezige bewoners, winkeliers en een vertegenwoordiging van de marktkooplui reageerden bijzonder positief op de voorstellen. Vragen over groen in het straatbeeld, waar parkeerruimte voor fietsers zou komen en hoe de openbare verlichting er uit zou gaan zien zijn naar tevredenheid beantwoord. Het college van burgemeester en wethouders is enthousiast. De visie is intussen ook gepresenteerd aan de Raadscommissie; zij reageerde positief en is benieuwd naar een eerste kostenindicatie. Het bureau gaat een dergelijke kostenraming voor de Hoofdstraat opstellen. Het definitieve inrichtingsvoorstel zal, compleet met kostenraming, naar verwacht in mei worden aangeboden aan de gemeenteraad; de uitvoering zal dan waarschijnlijk starten in het voorjaar van 2014.