ondertussen... op de bouwplaats van de Groene Loper

15 augustus 2012
De aanleg van de Groene Loper is in volle gang. Op dit moment is het een heel gedoe om de weg te vinden op het campusterrein van de TUe. Sinds maart 2012 is de schop in de grond om het ontwerp van MTD landschapsarchitecten, inclusief vijver en boulevard, aan te leggen. Het campusterrein dient voor de start van het nieuwe academische jaar 2012/2013 weer toegankelijk te zijn.


De resultaten worden nu zichtbaar doordat de granieten vijverrand is aangelegd. Tevens is Groenvoorzieningsbedrijf J. van Esch bv druk bezig met het leggen van tegels. Bij het ontwerp van de tegels heeft MTD veel aandacht besteed aan de materiaakeuze, de overgangen tussen materialen en de afwatering. Er is gekozen voor betonelementen van 1,0 x 0,5 m incl. de industriële hijsgaten. Door de bijzondere fabricagewijze heeft de betontegel een open structuur van kleine bellen.

In september 2011 kreeg MTD landschapsarchitecten de opdracht om de Groene Loper te ontwerpen. Vervolgens is voor de eerste fase het bestek vervaardigd. De Groene Loper wordt het centrale, autovrije gebied waar in de toekomst alle gebouwen van de compacte universiteit aan grenzen. Het wordt een fraai ingericht gebied voor fietsers en voetgangers, met zitplekken, boomgroepen en een vijver. In het najaar zal worden aangevangen met de uitwerking van het tweede deel van de Groene Loper.

De Technische Universiteit Eindhoven heeft de ambitie om zich de komende jaren te ontwikkelen tot een multifunctioneel TU/e Science Park en zich internationaal te profileren als één van de toonaangevende en innovatieve technische universiteiten. De gedachte is dat de Groene Loper, centraal gelegen op de compacte universiteitscampus, het verbindende groene ‘hart’ gaat vormen voor studenten en andere gebruikers van de campus en het gehele TU/e Science Park.