MTD ontwikkelt Talent Square

12 juni 2012
In samenwerking met TBV wonen Tilburg, BO2 Architecten en het vakblad Stedelijk Interieur ontwikkelt MTD landschapsarchitecten thans het project Talent Square aan de Brabantlaan in Tilburg. Talent Square is een complex waar in de zomer van 2013 iets meer dan 700 studenten en kenniswerkers gaan wonen en leven en waarbij de daarbij mede te ontwikkelen MKB strook geheel wordt afgestemd op deze doelgroep en de daarbij benodigde functies. Veel van de nieuwe bewoners komen uit het buitenland, waardoor Talent Square kan worden tot een internationale hotspot.

Doel is studenten van de Hogescholen NHTV Breda (Urban Design) en Saxion Deventer de mogelijkheid te bieden binnen de opleiding een concreet ontwerp te maken dat, na selectie van het beste ontwerp, ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden. Op 25 mei 2012 is er een aftrapevenement georganiseerd met diverse sprekers die naast het ontwerp en de technische kant (Erik van den Akker) van het plan ook aandacht boden aan de sociale, fysieke en economische kant van de openbare ruimte.

De volgende sprekers gaven acte de presence:

Rob Vinke(directeur woningcorporatie TBV Wonen, Tilburg)

Willeke Lucius(projectleider international office bij de Universiteit van Tilburg)

Mireille Cijs (projectmanager Short Stay bij SSH, Utrecht)

Joost Eijkens (directeur Cardan Group, Tilburg)

Serge Vonk (directeur IMOSS, Amersfoort (gebiedsontwikkeling Spoorzone Tilburg))

Jef van den Putte (architect BO2 Architecten, Tilburg)

Tony Wijntuin (directeur WYNE strategy & innovation, Amsterdam)
ategy & Innovatio

Erik van den Akker (projectleider MTD Landschapsarchitecten, ‘s Hertogenbosch)

Elke spreker zit ook in de jury die op 29 juni de eindpresentaties beoordeelt. Voorafgaand hieraan zal er op 8 juni nog een feedback dag worden georganiseerd. Uiteindelijk zal MTD met haar team van technische specialisten bestek en bestekstekeningen vervaardigen in het kader van de uitvoeringsvoorbereiding, waarna Van de Ven Bouw de realisatie zal verzorgen. Geplande oplevering medio 2013.