Rabobank Alkmaar officieel geopend!

19 april 2012
Onder het genot van een hapje en een drankje en een gevarieerd cultureel programma is dinsdag 17 april 2012 de nieuwbouwlocatie Rabobank Alkmaar e.o. officieel geopend.

Ter gelegenheid van deze opening boden de verschillende bedrijven van het ontwerpteam een, speciaal voor deze gelegenheid samengesteld boek, aan aan de huidige directie.
MTD Landschapsarchitecten was binnen het ontwerpteam verantwoordelijk voor de stedebouwkundige setting, het ontwerp, de uitvoeringsvoorbereiding en de uitvoeringsbegeleiding van de terreininrichting.
Trefwoorden voor dit project waren Duurzaam, innovatief, energiebewust, toekomstgericht, ecologisch, gesloten grondbalans, flora, fauna en avifauna en bovenal een fantastische werkomgeving. Veel aandacht is er uit gegaan naar de omvorming van de landschapsbeplanting langs de Westelijke randweg van Alkmaar. De wijze waarop de enkele decennia geleden aangelegde beplanting (dichte bosschages op een wal) is omgevormd tot een dynamische, afwisselende ecologische zone dient als voorbeeld project voor de rest van de N9 en ander gelijkwaardige situaties in Nederland. Waterpasserende bestrating, wateropvang in de fundaties, infiltratie, herbuik van regenwater zijn duurzaamheidprincipes die vooral de hemelwaterafvoer betroffen. Toepassing van herbruikbare materialen als natuursteen, gebakken klinkers en staal vormden ondersteunde het principe in de materialisatie. Tenslotte is er ook veel aandacht uitgegaan naar de toepassing van gebiedseigen plantmateriaal.