Ontwerp en cultuurhistorie verbonden

Stationsplein Wijchen feestelijk geopend
Nieuwsbrief voorjaar 2018 7

Op 25 april jongstleden is onder toeziend oog van burgemeester Verheijen, de gedeputeerde van de provincie Gelderland, mevrouw Schouten en vertegenwoordigers van NS en proRail het stationsplein Wijchen feestelijk geopend.

Lees meer
Romeins verleden Cuijk bloot gelegd
nieuwsbrief april 2018 Cuijk

In 2015 verwierf MTD landschapsarchitecten de opdracht voor het opstellen van een inrichtingsplan openbare ruimte voor het centrum van Cuijk. In september 2017 werd een start gemaakt met de realisatie van de plannen met de herinrichting van de Grotestraat. Omdat Cuijk één van de vroegste Romeinse steden in Nederland is, werden de civieltechnische werkzaamheden uitgevoerd onder archeologische begeleiding.

Lees meer
'Message in a bottle'
nieuwsbrief april 2018 Spartahof

START BOUW SPARTAHOF TE APELDOORN

21 maart jongstleden vond de feestelijke start plaats van de nieuwbouw van 56 grondgebonden woningen op het terrein van de voormalige Spartafabriek in Apeldoorn. 

Lees meer
Boxtel binnen de bruggen
nieuwsbrief april 2018 Boxtel binnen de bruggen

Frank Meijer van MTD landschapsarchitecten presenteerde 13 maart jongstleden in de raadszaal van het stadhuis van Boxtel aan de Raad, stake-holders en betrokken bewoners en ondernemers een eerste aanzet voor een integrale ontwikkelingsvisie voor de kern van Boxtel; ‘Boxtel binnen de bruggen’.

Lees meer
Veelbelovende toekomst voor Bels lijntje
nieuwsbrief april 2018 Bels lijntje

Woensdag 7 maart jongstleden werd in het gemeentehuis van Goirle door Toerisme Provincie Antwerpen samen met de zeven gemeenten langs het traject (Baarle-Hertog, Ravels, Turnhout, Baarle-Nassau, Alphen-Chaam, Goirle en Tilburg) en Regionaal Landschap Grote en Kleine Nete, de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het opstellen en realiseren van een Trajectvisie en Inrichtingsplan voor het Bels Lijntje tussen Tilburg en Turnhout.

Lees meer
Startavond Inrichtingsplan Munsterplein Roermond
nieuwsbrief april 2018 Munsterplein Roermond

22 januari jongstleden werd er in de tuinzaal van het stadhuis van Roermond, een startavond georganiseerd voor het opstellen van een inrichtingsplan van de openbare ruimte van het Munsterplein. MTD landschapsarchitecten, die de opdracht voor het opstellen van het inrichtingsplan verwierf, presenteerde deze avond een analyse en uitgangspunten voor ontwerp.

Lees meer
Fietsenstalling Stationsplein Maastricht officieel geopend
nieuwsbrief april 2018 opnening Stationsplein Maastricht

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven opende officieel de ondergrondse fietsenstalling bij het Station in Maastricht.

Lees meer
Nicolas _ Jona 3
Even voorstellen!

Het bureau is zeer verheugd dat we het team hebben kunnen versterken met twee talentvolle ontwerpers.
Jona Geers, landschapsarchitect met een Wageningse achtergrond, is een oude bekende en voegt zich in de traditie van medewerkers, die na een periode elders te hebben gewerkt weer terugkeren op het nest; na een aantal jaren bij de gemeente Alphen aan de Rijn te hebben gewerkt keert Jona terug als senior landschapsarchitect.
Nicolas Lernouldt, eerste Belgische medewerker van het bureau, met een Gents / Wageningse achtergrond, begint als landschapsarchitect binnen het bureau.

bezoek Freiraum
Bezoek!

Op vrijdag 20 mei jongstleden mochten wij ons collega landschapsarchitectenbureau Freiraum Architektur op het bureau verwelkomen. Dit in Luzern / Zwitserland gevestigde bureau was op studiereis en geïnteresseerd om een aantal projecten in ’s-Hertogenbosch te bekijken. Na een rondleiding en presentatie op het bureau, begon de wandeling langs verschillende projecten in de stad. Han Thijssen en Lisa Franke hebben de groep via de St.Janskathedraal, de Stadswalzone, het Museumkwartier en opstapplaats aan de Binnen Dieze naar Bastion Oranje geleid. Met uitzicht over het Bossche Broek is daar van een weldadige pick-nick genoten. Via de Markt is de wandeling vervolgd richting Paleiskwartier en uiteindelijk het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
Het was een dag vol van collegiale gesprekken over de verschillen en overeenkomsten van het vakgebied in beiden landen.

Freiraum Architektur, nogmaals dank voor jullie enthousiasme deze dag!