Een inspirerend, vernieuwend en veelkleurig 2016!

Nieuwsbrief januari 2016

High Tech Systems Park Thales in Jaarboek Architectuur en Stedenbouw 2015
Nieuwsbrief januari 2016 DEF 1


Zaterdag 12 december 2015 vond in het spectaculaire nieuwe Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg de boekpresentatie plaats van het Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw 2015. Voorzitter van de selectiecommissie Guido Wallagh deed verslag van de bevindingen van de selectiecommissie van het twaalfde Jaarboek.

lees verder...

Presentatie ontwerp Visbrug Dordrecht
Nieuwsbrief januari 2016 visbrug 2

Eind vorig jaar op dinsdag 8 december 2015 presenteerde Frank Meijer van MTD landschapsarchitecten de visie en eerste schetsideeën voor de Visbrug in het College van Burgemeester en Wethouders van Dordrecht. En zij werden door partijen zeer enthousiast ontvangen!

lees verder...

Opening groene loper TU/e Eindhoven
Nieuwsbrief januari 2016 DEF 3

Op woensdag 23 september jongstleden is door Jan Mengelers, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e, de Groene Loper als onderdeel van de Campus van de TU/e geopend. Na een korte speech op het Forum van Metaforum werd met een ritje op Segways de verbindende groene ruimte tussen de universiteitsgebouwen in gebruik genomen.

lees verder...

Referaat Foodscapes Academie van Bouwkunst
Nieuwsbrief januari 2016-3

Donderdag 29 oktober 2015 presenteerde Niké van Keulen / MTD landschapsarchitecten de resultaten van het ontwerpend onderzoek Foodscapes aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam.

lees verder...

Strandopgangen Texel
Nieuwsbrief januari 2016 Strandopgangen

MTD landschapsarchitecten participeerde 2 september 2015 met 2 collegabureaus in een besloten uitvraag voor de strandopgangen van Den Hoorn op Texel.
Na de presentatie van de drie ontwerpvisies aan het Loodsbestuur, de gemeente Texel en Staatsbosbeheer is MTD geselecteerd voor deze bijzondere opdracht.
MTD landschapsarchitecten heeft een historie met Den Hoorn; eerder werkte het bureau aan het ontwerp voor het Dorpsplein.

lees verder...

MTD nieuwjaar 2016 + groepsfoto
Nieuwjaarswens

MTD landschapsarchitecten wenst al haar opdrachtgevers, relaties en collegabureaus een mooi 2016 met veel inspiratie en vernieuwing. Het bureau ziet uit naar een jaar met talrijke nieuwe kansen en projecten in binnen- en buitenland.
MTD landschapsarchitecten kijkt terug op een druk en enerverend jaar, waarin een aantal bijzondere projecten werden verworven, zoals het inrichtingsplan voor het Stationsplein Maastricht en het ontwerp van de entrees naar de fietsenkelder onder het plein, het inrichtingsplan voor het Stationsplein Wijchen, het inrichtingsplan voor de strandopgangen van Texel, het inrichtingsplan voor de omgeving en daktuin van het collectiegebouw Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het structuur- en inrichtingsplan voor de vesting Muiden, het inrichtingsplan voor de opstapplaats Binnendieze / Museumkwartier in ’s-Hertogenbosch, het ontwerp voor de Visbrug in het centrum van Dordrecht, het inrichtings- en beeldkwaliteitplan voor het centrum van Cuijk en de verbreding van de N279 noord als onderdeel van Combinatie de Vaart.
Hiernaast werden een aantal mooie projecten van het bureau gerealiseerd en opgeleverd, zoals het waterfront van Uithoorn aan de Amstel, de eerste fasen van de herinrichting van het centrum van Ermelo en Epe, het uitzichtpunt Zuiderzeezicht bij Zwartsluis, delen van de Groene Loper van de TU/e, de inrichting van de High Tech Campus van het Systems Park Thales in Hengelo, de inrichting van het Zuiderpark en de Stadswalzone in ’s-Hertogenbosch en de eerste fase van de bostuin van ‘t Brouwhuis in Oisterwijk.
Er waren een aantal personen, die het bureau hebben verlaten en een groot aantal nieuwe mensen, die het team van MTD zijn komen versterken; Sabine van Ruijven, Jop van Beek, Willem-Jan van Ras, Lisan van der Wielen, Ruud Linders , Paul van den Berg en op de valreep van het jaar Laurie Korsten.
In 2015 kreeg het bureau een aantal prijzen, laureaten en nominaties toegekend; het Zuiderpark / Stadswalzone te ’s-Hertogenbosch in samenwerking met Studio Leon Thier en Van Roosmalen Van Gessel architecten werd genomineerd voor de Schreuderprijs 2015 voor ondergronds bouwen, voor de Falco Beste Openbare Ruimte 2015 en kreeg de ESPA Gold Award 2015, voor de meest duurzame parkeergarage toegekend; de High Tech Campus van het Systems Park Thales in Hengelo in samenwerking met LKSVDD architecten en Reitsema & partners architecten kreeg de Publieksprijs toegekend voor het BNA Beste Gebouw van het Jaar 2015 en werd geselecteerd voor het Jaarboek voor Stedenbouw en Landschapsarchitectuur 2015 en ook ’t Brouwhuis te Oisterwijk in samenwerking met Bedaux & de Brouwer architecten en INAMATT interieurarchitecten viel in de prijzen en kreeg de 1e prijs binnen de categorie Particuliere Woonbeleving BNA Beste Gebouw van het Jaar 2015.
Kortom veel goeds om op terug te kijken en nog meer om naar uit te zien!