Autumn vibes; MTD werkt aan de kust

Kurhaus Scheveningen herkrijgt entree met allure
Nieuwsbrief oktober Kurhaus

De gemeente Den Haag heeft de ambitie om de openbare ruimte van Scheveningen te revitaliseren. Met haar programma ‘De Kust Gezond’ is de intentie vastgelegd om de komende jaren zo’n € 20 miljoen te investeren in de openbare ruimte van Scheveningen. 

Lees meer
Zandvoort een zandkasteel rijker!
Nieuwsbrief oktober Zandvoort

27 september jongstleden, is het herinrichtingsplan voor de openbare ruimte van het Stationsplein en de Koper Passerel in Zandvoort aan Zee, door de Raad goedgekeurd.

Lees meer
MTD blijft nog even aan de vesting 'werken'
Nieuwsbrief oktober vestingwerken

Half juli 2016 is bekend geworden dat de opdracht voor de Architecten- en Landschaps-ontwerpdiensten voor de projecten Erfgoed & Vestingwerken gemeente ’s-Hertogenbosch gegund is aan Hans van Heeswijk architecten en MTD landschapsarchitecten.

Lees meer
Stadswalzone geselecteerd voor Jaarboek Stedenbouw en Landschapsarchitectuur 2016
Nieuwsbrief oktober stadswalzone

Half juli werd bekend dat de Stadswalzone / Zuiderpark te ’s-Hertogenbosch, een project van de hand van MTD landschapsarchitecten in samenwerking met Studio Leon Thier (ontwerp parkeergarage en bruggen) en Van Roosmalen Van Gessel architecten is geselecteerd voor het Jaarboek Stedenbouw en Landschapsarchitectuur 2016

Lees meer
MTD verwerft opdracht uitkijktoren Doesburg
Nieuwsbrief september 2016 5

Begin dit jaar participeerde MTD landschapsarchitecten met twee collegabureaus in een meervoudige opdracht voor het ontwerp van een uitkijktoren op de vestingwerken van de Hoge Linie in Doesburg.
Frank Meijer van het bureau presenteerde de visie en eerste schetsideeën aan de gemeente Doesburg.
Na de presentatie van de drie ontwerpvisies is MTD geselecteerd voor de verdere uitwerking van het ontwerp.

Lees meer
Planten bomen Lindenkruis Maastricht
Nieuwsbrief oktober Lindenkruis

Vrijdag 20 mei 2016 werden de eerste bomen geplant in het nieuwe woongebied Lindenkruis te Maastricht. Om meteen de gewenste groene allure te creëren zijn de vleugelnoten, Pterocarya stenoptera, in een stevige maat geplant. Het planten vraagt extra zorg en aandacht omdat de bomen in een enorme bak op de ondergrondse parkeergarage komen te staan.

Lees meer
Nieuwsbrief september 2016 7
Blauwe Kamer 25 jaar

De Blauwe Kamer is een tijdschrift dat publiceert over actuele projecten en ontwikkelingen op het gebied van stedenbouw, landschapsarchitectuur, ruimtelijke ordening en architectuur. Het is met name het vaktijdschrift voor de landschapsarchitectuur. Al sinds het verschijnen van de eerste Blauwe Kamer bezet MTD de achterkant van het tijdschrift met zijn iconische postzegels. De eerste jaren nog als Buys en Van der Vliet en sinds 1998 met de huidige naam en huisstijl. Het bureau feliciteert de Blauwe Kamer dan ook van harte en dankt het voor de trouw.