Een zomer vol nieuwe projecten

MTD nieuwsbrief september 2015

Opening parkeergarage St. Jan en Stadswalzone
's-Hertogenbosch
Stadswalzone nieuwsbrief steptember 2015

Met een spectaculaire dans- en lichtshow zijn vrijdagavond 11 september de Stadswalzone en parkeergarage St.Jan in ’s-Hertogenbosch door wethouder Jan Hoskam officieel geopend. De parkeergarage vormt een spectaculair onderdeel van de Stadswalzone en is gesitueerd onder de opnieuw geïntroduceerde stadsgracht.

Lees meer
Opening Zuiderzeezicht
Nieuwsbrief september 2015 opening Zuiderzeezicht V2

Vrijdagmiddag 4 september is langs de N331, ter hoogte van het Tolhuis, Zuiderzeezicht geopend. Gedeputeerde Bert Boerman en Wethouder Arie Speksnijder verrichtten de feestelijke opening van het uitzichtpunt en rustplek voor wandelaars en fietsers.

Lees meer
Opening Hoofdstraat Schijndel
Opening Schijndel nieuwsbrief september 2015

Op vrijdag 11 september is de Hoofdstraat in Schijndel op grootse wijze in gebruik genomen. Met twee laser shows vierde Schijndel de onthulling van de terug gebrachte dorpspomp op de hoek van de Hoofdstraat en de Pompstraat.

Lees meer
Uithoorn ligt weer aan de Amstel
Niuwsbrifs september 2015 Uithoorn

De zomer van 2015 kan voor Uithoorn niet meer stuk. Nadat in het voorjaar de herinrichting van de Markt, de Wilhelminakade, een deel van de Dorpsstraat en de aanliggende nieuwe passantenhaven feestelijk zijn geopend door de heer Remkes, Commissaris van de Koningin van Noord Holland, zijn de (her)nieuw(d)e openbare ruimte en haven enthousiast in gebruik genomen.

Lees meer
excurie hamburg groepsfoto 2015
Bureauexcursie Hamburg

Zoals ieder jaar ging MTD landschapsarchitecten 18, 19 en 20 september op bureauexcursie; deze keer ging de reis naar Hamburg.
Op de heenreis werd de Campus van Thales te Hengelo bezocht, een project van het bureau dat dit jaar de publieksprijs won van de BNA Gebouw van het Jaar 2015. MTD tekende hier voor het masterplan en het inrichtingsplan openbare ruimte, maar was ook verantwoordelijk voor de technische uitwerking en directievoering.
Natuurlijk waren er erg veel excursiepunten, die het bureau te voet en per fiets bezocht, zoals het HafenCity met het park naar ontwerp van Vogt, de kade met de trappen van Zaha Hadid, het Elbphilharmonie Concertgebouw naar ontwerp van Herzog en de Meuron (welke nog steeds niet af is), de historische pakhuizen en de Elbetunnel met de bijzondere Art-Deco lift-torens.
Maar daarnaast was er ruimte voor een avondprogramma in het uitgaansleven van Hamburg en de hotellobby van het prachtige 25hours Hotel.
Al met al een weekend om niet snel te vergeten !!!!!