lancering nieuwsbrief en website

medewerkers

MTD landschapsarchitecten is 2014 met een vliegende vaart gestart en bekroont dit met de lancering van een opgefriste website en een nieuwe Nieuwsbrief. De uitstraling van onze web-site, destijds ontworpen door  Ed Kooiman / Eén op één grafisch ontwerp, is hetzelfde gebleven. Maar vanaf heden is het beeld frisser, zijn de plankaarten, foto’s  en met name het nieuws markanter in beeld, hebben we van alle medewerkers naast een karakteristieke foto een verhalend cv toegevoegd en zijn onze projecten terug te vinden op de wereldkaart. Een wereldkaart omdat het bureau dit jaar haar grenzen heeft verlegd met projecten in België, Rwanda en Ethiopië. Maar hierover in een volgende nieuwsbrief wellicht meer. Graag zullen we u in het vervolg middels onze 2-maandelijkse Nieuwsbrief berichten over de meest markante nieuwtjes en items betreffende het bureau en direct aan ons gelieerde bedrijven en instellingen. Hiermee blijft u optimaal geïnformeerd over de nieuwe ontwikkelingen binnen MTD en kunt u hier natuurlijk ook op reageren!!!!
Lees meer
Drielandenpunt: de landschapsarchitect als schatgraver
drielandenpunt
MTD landschapsarchitecten is sinds de zomer van 2013 bezig om samen met de provincie Limburg, terreineigenaar Staatsbosbeheer en  gemeente Vaals een internationale ontwikkelingsvisie op te stellen voor de Vaalserberg. Imagodrager van deze berg is het Drielandenpunt van Duitsland, België en Nederland; wie is er immers in zijn jeugd niet geweest ?! Na een startperiode waarin met alle spelers rustig de strategie is besproken, werd het tijd om de unieke kwaliteiten van het gebied in kaart te brengen. Voor MTD landschapsarchitecten bevat dit altijd een aantal facetten: het natuurlijke systeem zoals hoogte, natuur en water, de ontwikkeling en huidige topografie van het gebied en een cultuur-historisch onderzoek aan de hand van oude gebiedskaarten en ansichtkaarten. Voor de Vaalserberg niet anders; al deze aspecten zijn onderzocht en in themakaarten verwerkt als ingrediënten voor de visie: natuur, cultuur, hoogte, verbinden en grenzen.
Lees meer
nieuw jaarboek gepresenteerd; Museumkwartier Den Bosch één van de projecten!
tuin museum
Het van de hand van MTD landschapsarchitecten geselecteerde Museumkwartier te ’s-Hertogenbosch is ingedeeld onder de categorie bewezen ambacht. Een eervolle vermelding voor dit recent opgeleverde project. Een belangrijke ambitie van het ontwerp van de pleinen, binnentuinen en directe omgeving van dit nieuwe culturele hart in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch, was om het museumkwartier een sterke identiteit mee te geven, passend binnen de historische stad. De entreepleinen vormen hierbij de schakels met de Bossche openbare ruimte. MTD landschapsarchitecten kreeg in januari 2006 van de provincie Noord-Brabant opdracht voor het opstellen van een inrichtingsplan voor de terreinen van het Brabants Museum en het SM’s, die beiden hun onderdak vinden in het nieuwe Museumkwartier. In samenwerking met Bierman Henket architecten, die de architectonische uitbreidings- en nieuwbouwplannen voor de musea ontwikkelde, is een integraal ontwerp tot stand gekomen.
Lees meer
Hoogste punt van Nederland ligt op verkeerde plek
hoogste punt
Het hoogste punt van Nederland, gelegen vlakbij het Drielandenpunt in Vaals, ligt niet op de juiste plek. Die ontdekking deed MTD landschapsarchitecten. Zij maakten in opdracht van Staatsbosbeheer, de provincie Limburg en de gemeente Vaals een plan voor de inrichting van de Vaalserberg.De kern van dat plan is herstel van het Drielandenpunt en het hoogste punt van Nederland in oude luister. “Natuur, cultuur, hoogte en grenzen, worden op een verrassende manier met elkaar verbonden”, stellen Guus Verhorst, projectleider namens Staatsbosbeheer en Frank Meijer van MTD Landschapsarchitecten.
Lees meer
Peggy
Peggy van der Heijden verlaat MTD
Peggy van der Heijden gaat MTD landschapsarchitecten per 1 maart 2014 verlaten. Zij gaat Juul overnemen, een modieuze kledingzaak in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Hierin zal zij al haar ondernemingsgeest, creativiteit en modebewustzijn zeker kwijt kunnen. In de 13 jaar dat Peggy binnen MTD werkte, ontwikkelde zij zich van secretaresse tot DTPster en grafisch vormgeefster en stond zij aan de wieg van de communicatie van het bureau via web-site en social media. En natuurlijk had zij een belangrijk aandeel in de hernieuwde web-site en Nieuwsbrief. Het bureau bedankt Peggy voor al deze bijzondere producten en zal haar missen met haar veelzijdigheid, inzet en betrouwbaarheid, maar zeker ook haar sociaal gevoel, snedige tong en collegialiteit. Maar wij zien haar van Juul een groot succes maken en gaan natuurlijk voor veel klandizie zorgen!