Stedenbouwkundig plan Noordoevers enthousiast ontvangen door gemeenteraad

1 februari 2021

Eind december 2020 heeft MTD landschapsarchitecten het stedenbouwkundige plan voor de Noordoevers in Hendrik-Ido-Ambacht gepresenteerd aan de gemeenteraad. Het plan dat in opdracht van en in samenwerking met ABB Bouwgroep is ontwikkeld, voorziet in de realisatie van circa 170 woningen langs de Noord, op de plek waar eens de scheepssloperijen van Stolk, Arbez en Van Vliet gehuisvest waren. Belangrijke uitgangspunten voor het plan zijn het versterken van de eigen identiteit van het gebied en het behouden van het industrieel erfgoed van de scheepssloperijen, waarbij kranen, scheepshelling en insteekhaven een nieuwe betekenis krijgen.
Naast woningen is het de bedoeling dat er bedrijvigheid komt in de plint van de bebouwing. De kades en wateroevers hebben in het plan een openbaar karakter gekregen, zodat deze ontwikkeling een meerwaarde oplevert voor alle bewoners en de bezoekers van Hendrik-Ido-Ambacht.
De gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht heeft het plan met groot enthousiasme ontvangen.

De komende periode zal het stedenbouwkundige plan voor de Noordoevers in samenwerking met Groosman en Zeinstra Veerbeek architecten, verder worden uitgewerkt in architectonicshe plannen en een inrichtingsplan voor de openbare ruimte.

artikel Algemeen Dagblad