Your Trembling Mile neemt dit weekend zijn aftrap op Boulevard 2020!

6 augustus 2020

Na het betoverende klankspel van de landschapsopera ‘Signaal bij Haanwijk’ op Theaterfestival Boulevard 2019, klonk de roep om meer. Niet vergeefs, want deze zomer bundelen Strijbos & Van Rijswijk en MTD landschapsarchitecten hun krachten in het oorstrelende Your Trembling Mile.
Op uitnodiging van Boulevard gidsen zij het publiek langs klankinstallaties in het landschap; in de stad, tijdens een corona-proof variant van het festival.

In een wandeling van precies 1 mijl (1,61 kilometer) loop je van buiten; van het Zuiderpark, naar binnen de stad; naar het Griffieplein bij het Noordbrabants Museum , van groen naar architectonisch en stenig; van water naar lucht; van laag naar hoog.

Je loopt door een landschap dat deels haar vorm heeft gekregen in inrichtingsplannen van MTD en waar door long throw speakers vocale muziek tot klinken wordt gebracht en panelen in trilling worden gebracht. Je loopt door een ruimte waar je misschien al honderden keren doorheen bent gekomen en beleeft haar opnieuw.

De muziek laat je op een andere manier kijken naar het landschap; naar de stad; de ruimte laat je anders luisteren naar de muziek. Niet alleen beleef je het anders door de toevoeging van een auditieve laag. Ook visueel vormen speakers en panelen een integrale toevoeging in de ruimte. Door de samenwerking van componist en architect, worden de elementen niet simpelweg geplaatst in het landschap, maar gaan ze er een integraal onderdeel van uitmaken.

De voorstellingen lopen dagelijks van zondag 9 augustus t/m 6 september 2020 tussen
10:00 en 17:00 uur met het vertrekpunt bij de Zuiderparkweg aan het Zuiderpark en met als eindpunt het Griffieplein bij het Noordbrabants Museum.

Your Trembling Mile beoordeeld met vier sterren in de Volkskrant