Definitief ontwerp Rechterstraat Boxtel

Definitief ontwerp Rechterstraat Boxtel 1
Definitief ontwerp Rechterstraat Boxtel 2
Definitief ontwerp Rechterstraat Boxtel 3
Definitief ontwerp Rechterstraat Boxtel 4
Definitief ontwerp Rechterstraat Boxtel 5
Definitief ontwerp Rechterstraat Boxtel 6
Definitief ontwerp Rechterstraat Boxtel 7
24 oktober 2019

Woensdag 23 oktober 2019 presenteerde MTD landschapsarchitecten het definitief ontwerp voor de Rechterstraat in een openbare bijeenkomst aan de bewoners, winkeliers, ondernemers en andere belanghebbenden.

De herinrichting van de Rechterstraat is een deelproject van Boxtel Binnen de Bruggen (BBdB), een overkoepelend plan om het hele centrum van het dorp gefaseerd aan te pakken.
In de presentatie is toegelicht met wie er is gesproken en welke keuzes in het proces zijn gemaakt om tot het definitief inrichtingsplan te komen.
Het historisch karakter van de Rechterstraat zal tot uiting komen door de keuze van natuursteen, zogeheten ‘dommelformaat’ in de middenloper en straatbaksteen (boxtelmix) aan de zijkant. Met het ordenen van de straat krijgen functies als fietsparkeren, laden en lossen en de bomen een duidelijke plek in het profiel. Het historisch profiel wordt aangevuld, waar mogelijk, met het terugbrengen van water in de vorm van een nieuwe binnendommel. Eigentijdse doelstellingen van vergroening, hittestress en klimaatadaptatie worden op deze manier geïntegreerd in de inrichting.

Voor belangstellenden is de presentatie te downloaden via bijgaande link:
presentatie definitief ontwerp Rechterstraat 23-10-2019