Uitreiking MTD award 2016

MTD award 2016_1
MTD award 2016_2
MTD award 2016_3
22 juni 2016

Op een druk bezochte eindpresentatie van het tweede jaar voor studenten van de Hogeschool van Hall / Larenstein op 17 juni jongstleden, heeft Han Thijssen de jaarlijkse MTD award uitgereikt. Het vormde een bijzondere afsluiting van het studiejaar.

De winnaar van de MTD award voor voltijd studenten Tuin- en Landschapsinrichting is dit jaar Sanne Leeuwenburgh. Zij kreeg de MTD award 2016 en daarmee een reischeque voor een nuttige en leuke studiereis ter waarde van € 250,-. De prijs wordt uitgereikt als waardering voor met name de grafische kwaliteiten van de posterpresentatie van het afsluitende project van het tweede studiejaar aan de Hogeschool van Hall / Larenstein te Velp.
Dit jaar was dat het project Park West en het Helicon terrein te Nijmegen. Voor deze bijzondere groene maar wat versnipperde locatie met restanten van onder andere oude landgoederen, kloostertuinen en fraaie lanen hebben de studenten een ontwerp gemaakt van Masterplan tot detailuitwerking. Sanne blonk uit door een duidelijke en aantrekkelijke verbeelding van het totale verhaal van het project met op haar posters goed gekozen en grafisch sterke tekeningen en afbeeldingen.

De jury bestond uit Bert Beekhof, Teamleider Helicon Opleidingen, en 3 collega’s van Helicon Nijmegen, Menno Vergunst van buro VlugP en Mathé van Kranenburg, landschapsarchitect bij MTD landschapsarchitecten. Zij de posters van zo’n 80 studenten beoordeeld op basis van een aantal criteria en hebben hieruit de prijswinnaars geselecteerd.

MTD landschapsarchitecten heeft de award ingesteld ter stimulering van de grafische kwaliteit en aandacht voor de posters binnen de opleiding en vanuit verbondenheid met de Integrale Opdracht (IOT) in het tweede jaar van Tuin- en Landschapsinrichting. Deze opdracht benadrukt de integrale koppeling tussen ontwerp en uitwerking, iets wat binnen het bureau en de projecten van MTD landschapsarchitecten ook nadrukkelijk naar voren komt.
De winnaar van de VLUGP award 2016, de prijs voor de deeltijdstudenten is Gidyan van der Toorn geworden.