Bouw Sportcomplex Amersfoort gestart

Bouw Sportcomplex Amersfoort 2
Bouw Sportcomplex Amersfoort 1
Bouw Sportcomplex Amersfoort 3
20 januari 2016

Met het slaan van een eerste paal is op 13 januari 2016 de bouw van het Sportcomplex aan de Hogeweg te Amersfoort gestart. Wethouder Buijtelaar, Mark Westra namens de ontwikkelaar OLCO / Sportsphere en een bewoner van de wijk Hogekwartier verrichtten gezamenlijk, onder grote belangstelling van omwonenden, toekomstige bewoners van het Hogekwartier, sportverenigingen die gebruik gaan maken van de accommodatie, bouwers en andere belangstellenden, de openingshandeling.

MTD landschapsarchitecten is nauw betrokken bij deze bijzondere ontwikkeling. Op de eerste plaats als ontwerper van de openbare ruimte van de nieuwe stadswijk Hogekwartier, bestaande uit circa 800 nieuwe woningen, en hiernaast als opstellers van het inrichtingsplan van de terreinen rond het nieuwe sportcomplex, met een entree- en buurtplein en de landschappelijke inpassing van het complex in haar omgeving en het Waterwingebied.
MTD landschapsarchitecten werkt aan deze opgave in opdracht van woningcorporatie de Alliantie. Hierbij werkt het bureau nauw samen met de gemeente Amersfoort, de stedenbouwkundige supervisor KCAP en de architect van het sportcomplex; Venhoeven CS. Oplevering van het sportcomplex en de aangrenzend buitenruimte zijn gepland eind 2017.

animatie Sportcomplex Amersfoort