High Tech Systems Park Thales in Jaarboek Architectuur en Stedenbouw 2015

15 december 2015

Zaterdag 12 december 2015 vond in het spectaculaire nieuwe Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg de boekpresentatie plaats van het Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw 2015. Voorzitter van de selectiecommissie Guido Wallagh deed verslag van de bevindingen van de selectiecommissie van het twaalfde Jaarboek. De selectiecommissie, die bestond uit Ellen Marcusse, Peter de Ruyter, Steven Delva en hoofdredacteur Mark Hendriks. Aansluitend hield architectuurhistoricus Wouter Vanstiphout een lezing over de relatie tussen ontwerp en de huidige migratietrend. En de eerste exemplaren van het boek werden aangeboden aan Rob van der Velden (BNSP), Frans Boots (NVTL) en museumdirecteur Hedwig Saam.
In het Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw 2015 zijn 19 voorbeeldige projecten opgenomen; het beste dat Nederlandse ontwerpers te bieden hebben. Van MTD landschapsarchitecten is de recent gerealiseerde inrichting van de High Tech Systems Park Thales te Hengelo opgenomen.

De Thales Group is een elektronicaonderneming, die wereldwijd actief is op het gebied van luchtvaart, defensie en informatietechnologie. Hiermee loopt het bedrijf voorop met hightech innovaties. De ingrijpende vernieuwing van de verouderde huisvesting en inrichting van de terreinen van Thales Nederland in Hengelo past binnen de ambities van het bedrijf om zich op hoog niveau te profileren als een open en innovatieve organisatie. Randvoorwaarden voor de nieuwe huisvesting en inrichting van de terreinen waren het creëren van een aantrekkelijke werkomgeving, die aansluit bij de huidige levensstijl en mensen uitnodigt elkaar te ontmoeten en te inspireren en als nieuw gegeven het openstellen van de faciliteiten voor derden.
MTD landschapsarchitecten verwierf in 2012 de opdracht voor het ontwikkelen van een stedenbouwkundig plan en inrichtingsplan voor het werklandschap. Eén en ander als onderdeel van een integraal ontwerpteam, waarin tevens Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen architecten en Reitsema & partners architecten participeerden. In een zeer kort tijdspad is een imposant ‘High Tech Systems Park’ ontwikkeld dat in mei 2014 in gebruik is genomen.
Met de nieuwe bedrijfshuisvesting en campus doet Thales recht aan haar positie van wereldmarktleider in de radartechnologie.

Lommerijk High Tech Systems Park Thales Hengelo