Start uitvoering Hart van Stein

20 februari 2015

Ruim 5 jaar geleden brandde het, in het nieuwe deel van Stein gelegen, winkelcentrum tot de grond toe af. Sindsdien is de gemeente Stein, samen met ondernemers, KIBO, en 3W Vastgoed bezig een nieuw winkelcentrum te ontwikkelen. Gekoppeld aan deze ontwikkeling is tevens de ambitie de lokale woningvoorraad te upgraden en een Multifunctioneel Centrum (MFC) te realiseren voor de bewoners van Stein; het centrumplan Stein 2.0.
Eind 2012 verwierf MTD landschapsarchitecten de opdracht voor het opstellen van een inrichtingsplan voor de openbare ruimte binnen het centrumplan. De opdracht omvat naast het ontwerp tevens de technische uitwerking en het communicatietraject met bewoners, ondernemers en overige betrokkenen.

Het MFC en de daar boven gelegen appartementen, die door Maaskant Wonen worden ontwikkeld, worden na een bouwperiode van circa 1,5 jaar medio 2015 opgeleverd.
Om deze reden is een deel van de realisatie van de openbare ruimte vooruit getrokken en in eind 2014 aanbesteed. De firma Kessel uit Ospel, die de aanbesteding gegund kreeg, is in december 2014 gestart met de realisatie van de Heerstraat Centrum.
Dit deel van het centrumplan, waar ook de nieuwe busbaan gesitueerd is, verbindt het nieuwe MFC ondermeer met woonzorgcentrum Moutheuvel. Eén en ander vraagt om veilige oversteekvoorzieningen over de Heerstraat, die in het ontwerp vorm krijgen door het iets verdiept leggen van de aangrenzende parkeerplaatsen. Hierbij wordt tevens vorm gegeven aan verkeersdrempels.
Het profiel van de Heerstraat is opgebouwd uit vrij liggende brede wandelboulevards, ruime parkeerstroken onder een bladerdak van bomen en een rijbaan, waar een tweetal bushaltes is gesitueerd. De toegepaste materialen zijn hoogwaardig en duurzaam.
De komende maanden zal worden gestart met fase 2; de bouw van het winkelcentrum en de daar boven gelegen appartementen.
MTD gaat intussen verder met de uitwerking van de openbare ruimte van dit deel van het centrumplan; het tweede deel van de Heerstraat, Haalbrugskensweg, Stadhouderslaan en Dross J.van Kesselstraat alsmede het Omphaliuspark. Dit gebied huisvest momenteel het tijdelijke winkelcentrum en zal met de realisatie van de plannen een groene uitstraling krijgen, die naadloos aansluit bij de verblijfsgebieden rond het winkelcentrum.
Met de revitalisering van het Hart van Stein ontstaat er weer een aantrekkelijk en goed functionerend winkelgebied, waar de bewoners van Stein trots op kunnen zijn.
Volg de ontwikkelingen op hartvanstein

In samenwerking met: AMA architecten
                                    Buro 5