3 MTD-projecten geselecteerd voor expositie European Landscape Biennale Barcelona

25 juli 2014

De inrichting van het erf van de Glazen Boerderij en de aangrenzende Markt te Schijndel, de inrichting van het Stationsplein Venlo en de ontwikkelingsvisie voor het Drielandenpunt zijn geselecteerd voor de catalogus en expositie die bij gelegenheid van de VIII editie van de European Landscape Biënnale op 25, 26 en 27 september 2014 in Barcelona zullen worden gepresenteerd. Het betreffen alle drie projecten, die de afgelopen jaren door MTD landschapsarchitecten zijn ontwikkeld of gerealiseerd.  

 

De European Landscape Biënnale in Barcelona zet zich vanaf haar eerste editie in voor het stimuleren van kwalitatief hoogwaardige interventies in het landschap, zowel binnen het vakgebied van de landschapsarchitectuur als binnen hiermee direct gelieerde vakgebieden. Deze VIIIe editie richt zich hierbij met name op de nieuwe realiteit van de wereld van de landschapsarchitectuur. Bureaus konden ter gelegenheid van de European Landscape Biënnale landschapsarchitectonische projecten indienen, welke tussen 2009 en 2014 gerealiseerd zijn. Een onafhankelijke jury, bestaande uit Manel Colominas, Richard Pi, Sue Anne Ware, Desiree Martinez en Marti Franch (winnaar VIIe editie Roza Barba International Landscape Architecture Prize) onder voorzitterschap van Michael van Gessel, beoordeelde de inzendingen aan de hand van een aantal criteria en kwam tot een selectie van projecten, welke zullen worden gepubliceerd in de catalogus van de VIIIe Biënnale en getoond in de tentoonstelling van de Rosa Barba Prize.

Elf van deze projecten zijn genomineerd voor de Rosa Barba Prize 2014; een geldprijs van € 15.000, welke tijdens de Biënnale zal worden uitgereikt.