Han Thijssen: al 25 jaar MTD!

28 augustus 2013
Han Thijssen is 25 jaar geleden bij Buys en van der Vliet begonnen aan een uitdaging, die na 10 jaar zou leiden tot het starten van MTD landschapsarchitecten. Vandaag viert het bureau dat Han zich al deze jaren heeft ingezet voor niet alleen het maken van inspirerende landschapsarchitectonische projecten, maar ook zijn succes al zakelijk directeur en manager van het personeel. Nadat Han in 1981 afstudeerde als ontwerper aan Rijks Hogere School Voor Tuin- en Landschapsinrichting (R.H.S.T.L.) te Boskoop, heeft hij ervaring opgedaan bij diverse gemeentes en bureaus, alvorens hij op 28 augustus 1988 begon als projectleider bij Buys en van der Vliet. Binnen het bureau is hij snel gegroeid tot senior - projectleider en na 10 jaar hebben Frank Meijer, Ruud Dubbeld en hijzelf de stap gezet om het bureau over te nemen. Sindsdien is Han niet alleen inhoudelijk een van de roergangers, maar neemt hij ook de dagelijkse gang van zaken in het bureau waar als zakelijk directeur. 
Han’s interesse in de landschapsarchitectuur uit zich niet alleen in het realiseren van mooie plannen,  ook bleef zijn talent als voorzitter, manager en bestuurder niet onopgemerkt. Als bestuurslid en penningmeester van de NVTL (1993 - 2003) en SAB vereniging (2004 - heden) zet hij zich in voor een goede positionering van de landschapsarchitectuur binnen het werkveld van de ruimtelijke ordening. Tevens stond hij aan de wieg van De Nieuwe Regeling, die een standaard taakbeschrijving bevat van de rechtsverhouding tussen architect en opdrachtgever (2000-2006).
Han heeft een liefde voor het onderwijs en houdt nauw contact met de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting van Hogeschool Larenstein te Velp, waar veel van zijn medewerkers hebben gestudeerd. Als voorzitter van de Werkveld Adviescommissie (sinds 1999) waarborgt hij voor de link tussen onderwijs en praktijk, met als kroon de ‘MTD Award’, die elk jaar een talentvolle student de kans geeft een studiereis te maken naar een inspiratievolle plek. 
Met al deze activiteiten heeft Han een afwisselende uitdaging, waarbij iedereen van MTD hem zal ondersteunen om nog meer mooie resultaten binnen het vakgebied van de landschapsarchitectuur te boeken en een succesvol bureau te blijven: op naar de volgende 25 jaar!
je collega’s.