architect gezocht voor activiteiten-centrum op campus onderwijs & sport Bentinckspark

21 augustus 2013
De gemeente Hoogeveen zoekt een architect voor het ontwerp van het Activiteitencentrum. Het Activiteitencentrum gaat het hart vormen van de campus onderwijs & sport Bentinckspark. De gemeente wil een compact gebouw dat duidelijk verbonden is met de omgeving. Vanaf dinsdag 20 augustus staat de aanbesteding en de oproep om te reageren op www.tenderned.nl. Het Activiteitencentrum wordt gebouwd ter vervanging van de sporthal Zwembadweg en enkele gymzalen die worden gesloopt. Het Activiteitencentrum bestaat uit twee sporthallen, een gymzaal, een sportcafé en bijbehorende ruimtes (zoals therapieruimtes, kleedkamers en bestuurskamer). De zaaldelen zijn overdag bestemd voor sportonderwijs, ’s avonds en in het weekend zijn ze beschikbaar voor sportverenigingen en (sport)evenementen.
In september is het programma van eisen gereed, begin januari 2014 is bekend wie het ontwerp gaat doen. Later dat jaar start de bouw. De opening staat gepland voor de tweede helft van 2015. Na de opening is het zuidelijk deel van de campus onderwijs & sport Bentinckspark Hoogeveen compleet. Het voetbalcomplex is al gereed. In 2014 wordt de nieuwe atletiekbaan aangelegd, vlakbij de bestaande locatie van RSG Wolfsbos en het nieuwe Roelof van Echten College. 
MTD Landschapsarchitecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het Bentinckspark. De combinatie van sport, parkruimte en de naastgelegen onderwijsvoorzieningen maken de opgave uniek. Sinds 2007 is MTD landschapsarchitecten betrokken bij het opstellen van een Stedenbouwkundig Programma van Eisen en beeldkwaliteitplan, waarmee een strategisch kader voor nadere uitwerking en uitvoering is vastgelegd. 
projectpagina Bentinckspark MTD
Tenderned