Ketelhuis Ceres TU/e van diederendirrix BNA Gebouw van het Jaar 2013

23 mei 2013
Op razendknappe, ingetogen, intelligente en uiterst effectieve wijze heeft diederendirrix architecten het afgedankte Ketelhuis Ceres opnieuw tot leven gebracht. Het ontwerp van diederendirrix legt op hun karakteristieke, bescheiden wijze de schoonheid van het bestaande bloot. 'Architectuur gaat niet alleen over maken. Ook niet-maken is een teken van grootsheid.” Bron: persbericht diederendirrix

Deze parel is gesitueerd op de compacte campus van de Technische Universiteit Eindhoven. De Groene Loper, het hart van de campus, is ontworpen door MTD landschapsarchitecten. De Groene Loper is de informele groene ontmoetingsruimte van de Campus TU/e. Voormalig ketelhuis Ceres, met zijn hoge schoorsteen als baken, is een belangrijke schakel in de Groene Loper. Wij feliciteren diederendirrix architecten met deze nationale prijs!

Eerder ontving Metaforum, een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten, al een publieksprijs in de regio Zuid. Dit voormalig werktuigbouwkundegebouw maakt met zijn open markthal eveneens onlosmakelijk deel uit van de Groene Loper.

De bouw van Project 2, een ontwerp van bureau Herman Hertzberger, waar faculteiten Technische Natuurkunde (TN) en Electrical Engineering (EE) hun gezamenlijk onderkomen krijgen is reeds gestart. De inpassing en aansluiting van dit gebouw op de Groene Loper is momenteel in voorbereiding.

meer informatie