uitvoering Rabobank Maliebaan Utrecht gestart

14 maart 2013
De realisatie van de herinrichting van de terreinen rond de Rabobank Maliebaan in Utrecht is 14 maart jongstleden gestart met de aanplant van twee grote meerstammige Haagbeuken bomen. De bomen zijn geplant in de achtertuin van het historische pand aan de Maliebaan.

In 2010 heeft de Rabobank een filiaal geopend aan de Maliebaan te Utrecht dat zich met name richt op financiele dienstverlening aan het bedrijfsleven. Het parkeerterrein van de Rabobank, gelegen in de oorspronkelijke achtertuin van het herenhuis, sloot echter niet meer aan bij de uitstraling van het fraai verbouwde en ingerichte pand.
MTD landschapsarchitecten won voor de herinrichting van deze parkeertuin een prijsvraag en heeft deze plannen intussen verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp en bestekstekeningen. Intussen is de realisatie van deze plannen gestart.
Hierbij wordt de groene uitstraling van de achtertuin versterkt door de aanplant van  meerstammige haagbeuken en meerstammige kersenbomen en wordt de uitstraling omringende tuinmuur aangezet met constructie voor klimplanten als blauwe regen en klimrozen en wordt een visitekaartje voor de Rabobank.
Daarnaast wordt de bestrating en het  entreegebied vernieuwd, als ook de verlichting en mogelijkheden voor lunch en ontspanning in de tuin.