de Glazen Boerderij in Schijndel geopend

22 januari 2013
Op 17 januari jongstleden werd op het Kerkplein van Schijndel, door Hans van den Heuvel, de naar een ontwerp van Winy Maas / MVRDV gerealiseerde Glazen Boerderij geopend. Het nu al roemruchte glazen sculptuur dat Winy Maas, als een 1.8 maal uitvergroot schaalmodel van een typisch Schijndelse boerderij, in zijn geboorteplaats ontwikkelde, kreeg een eveneens bovenmaats boerenerf naar ontwerp van MTD Landschapsarchitecten.

De Glazen Boerderij vormt met een vloeroppervlak van 1700 m2 het nieuwe winkel- en horecahart van Schijndel en verleent haar met de op het glas geprinte foto’s van Brabantse boerderijen, een artistiek en landelijk imago dat de identiteit van het  Brabantse lintdorp versterkt. De overmaatse deuren en ramen en inrichtingselementen op het  erf leiden tot een vervreemdend effect.

MTD landschapsarchitecten kreeg in 2007 van de gemeente Schijndel opdracht voor de herinrichting van het Kerkplein, waarop de Glazen Boerderij staat. Met de recent opgeleverde omgeving van de Glazen Boerderij en de binnenkort te realiseren door MTD ontworpen herinrichting van de Hoofdstraat, zal de metamorfose van het centrum van Schijndel compleet zijn.

(foto PVE News)