Feestelijke opening voetbalcomplex Bentinckspark Hoogeveen

10 september 2012
Vrijdag 31 augustus is met de feestelijke opening van het clubgebouw van v.v. Hoogeveen het complete voetbalcomplex gerealiseerd. Het voetbalcomplex is het eerste gerealiseerde onderdeel van het Bentinckspark: campus voor onderwijs en sport. MTD landschapsarchitecten tekende voor ontwerp en technisch ontwerp van het terrein en inpassing van het gebouw. Het gebouw zelf is ontworpen door LKSVDD architecten.

 

 

Het voetbalcomplex biedt een thuis aan twee clubs: HZVV (zaterdag hoofdklasse C) en v.v.Hoogeveen (landelijke hoofdklasse C). Beide clubs hebben een herkenbare entree door een opvallende poort in de stijl van het Bentinckspark. Na binnenkomst vallen de groene taluds rondom de hoofdvelden op, waardoor een stadiongevoel ontstaat. De accommodaties van de clubs zijn naadloos opgenomen in dit talud. Dit biedt mogelijkheden voor een tweelaags gebouw en een geïntegreerde tribune. De gebouwen worden geaccentueerd door een horizontaal karakter en een maximale relatie tussen binnen en buiten door grote raampartijen. Achter de hoofdvelden (kunstgras) opent het beeld zich op de rest van de velden. Het voetbalcomplex bestaat uit in totaal 10 velden; kunstgras en natuurgras en zowel pupillen als senioren velden. Het voetbalcomplex  wordt ingezet voor de schoolsport van scholen gelegen op de campus onderwijs-sport Bentinckspark en voor diverse evenementen. Het gebied wordt omzoomd door volwassen bomenrijen, zoals langs de oude Bentincksdijk. Waterpartijen met natuurlijke oevers geven het gebied een ecologische impuls.

 

Het Bentinckspark is een sportpark in het hart van Hoogeveen. Om topsport en breedtesport in de gemeente te stimuleren, besluit de gemeente in 2007 tot herontwikkeling van het 27 hectare grote terrein, waarbij de verschillende verenigingen een nieuwe plek krijgen met moderne sportvoorzieningen en accommodaties. De combinatie van sport, parkruimte en de naastgelegen onderwijsvoorzieningen maken de opgave uniek. Er is besloten tot een gefaseerde uitvoering. Door het realiseren van het voetbalcomplex komt ruimte vrij om andere (sport)functies te realiseren. Zo ligt het definitief ontwerp van de atletiekbaan klaar en is MTD nu bezig met het ontwerpen van het terrein rond scholencomplex Roelof van Echten College.