Venray genomineerd voor beste binnenstad 2011-2013

22 september 2011
Onlangs is bekend gemaakt dat Venray een van de drie genomineerden is voor de verkiezing ‘Beste Binnenstad 2011-2013’ in de categorie 0-30.000 inwoners. Met name de investeringen die de afgelopen jaren in het centrum gedaan zijn en de sterke samenwerking hebben geleid tot de keuze voor Venray. Op 6 oktober 2011 maakt de jury de winnaar bekend.

Het centrum van Venray is de afgelopen jaren flink onderhanden genomen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Factoren die doorslaggevend waren voor de nominatie zijn de veelzijdigheid, het complete aanbod, de historie, het feit dat het eigentijds is als gevolg van de vernieuwing van het centrum én het bruisende karakter, mede door de maar liefst 150 evenementen die Venray telt.

Een belangrijke succesfactor achter dit alles is de samenwerking tussen de centrumondernemers en de gemeente. Hierdoor is het project ‘Centrum op de schop’ tot stand gekomen. Deze investeringen in het centrum hebben het enthousiasme van de ondernemers versterkt en de samenwerking bevorderd. Dit is ook terug te zien aan de reclameheffing waartoe de ondernemers het initiatief hebben genomen. Dit heeft geleid tot het aanstellen van een centrummanager met als belangrijke taak het bevorderen van de promotie. Verder is er het innovatiefonds dat door ondernemers en gemeenten in het leven is geroepen om innovatieve ideeën te bekostigen. Een belangrijke bijdrage is tevens geleverd door het terugbrengen van reclame-uitingen op de gevels en de investeringen die ondernemers hebben gedaan om de kwaliteit te laten aansluiten bij het straatbeeld.


De verkiezing is een initiatief van Detailhandel Nederland, de belangbehartiger van alle winkeliers in Nederland. Schagen en Hulst zijn naast Venray de andere twee genomineerden. Naast deze categorie bestaan ook de categorieën ‘Middelgrote steden’ (30.000-70.000 inwoners) en ‘Grote steden’ (vanaf 70.000 inwoners). Een jury bestaande uit deskundigen uit het bedrijfsleven en de overheid beoordeelt de genomineerden. De prijs wordt uitgereikt op 6 oktober in Madurodam.

meer informatie