hoofdrol MTD in film over Van Gogh-kerkje

23 september 2011
MTD landschapsarchitecten kreeg in 2010 opdracht van de gemeente Nuenen tot het opstellen van een haalbaarheidsonderzoek voor een Gebiedsvisie voor het Van Gogh Kerkje en haar directe omgeving. Hoofddoel van een dergelijke gebiedsvisie zou zijn om een ruimtelijk kader vast te leggen voor een groot aantal ruimtelijke ontwikkelingen, die in het gebied rond het kerkje spelen. Het haalbaarheidsonderzoek voor de Gebiedvisie had een drieledig doel; het breed in beeld brengen van de ruimtelijke ontwikkelingsmogelijkheden van het plangebied, de grenzen van deze ontwikkelingsmogelijkheden verkennen en tenslotte een ‘go or no go’ moment bepalen voor het ontwikkelen van de Gebiedsvisie. Tegelijkertijd diende het haalbaarheidsonderzoek om een dialoog op gang te brengen met omwonenden en belanghebbenden, waarbij draagvlak voor de Gebiedsvisie gecreëerd zou worden.

Inmiddels is het haalbaarheidsonderzoek afgerond, waarmee onomstotelijk het breed gedragen standpunt is vast komen te staan dat het opstellen van een Gebiedsvisie voor de omgeving van het Van Gogh kerkje zeer wenselijk is en dringend noodzakelijk is om met behoud en versterken van aanwezige stedenbouwkundige, landschappelijke en cultuurhistorische karakteristieken, ruimte te creëren voor de gewenste ontwikkelingen.

Om één en ander te onderstrepen en breed te communiceren heeft de gemeente Nuenen een film laten ontwikkelen, waarbij de belangrijkste conclusies van het haalbaarheidsonderzoek voor het voetlicht worden gebracht.