Architectenweb Awards 2019

6 november 2019

Op donderdagavond 31 oktober 2019 was MTD landschapsarchitecten aanwezig in Broeinest Amsterdam om de uitreiking van de Architectenweb Awards 2019 bij te wonen. MTD is namelijk betrokken bij vier genomineerde projecten in diverse categorieën.
Twee van deze projecten hebben de Award in de wacht gesleept! We zien dat als een waardering voor de samenwerking met de betreffende architectenbureaus en opdrachtgevers.

De prijswinnaars;
- Atlas TU/e, Team V, schoolgebouw van het jaar;
Gebouw Atlas maakt onderdeel uit van de compacte campus van de TU Eindhoven waar MTD Landschapsarchitecten een herinrichtingsplan voor opgesteld heeft. Een belangrijke structuurdrager van de campus is de ‘Groene Loper’ die aansluit bij de maat en schaal van de gebouwen en daarnaast verblijfskwaliteit en geborgenheid biedt voor de gebruikers. De Groene Loper was eerder genomineerd voor beste openbare ruimte 2019!
- Zorghotel Domstate Utrecht, diederendirrix, zorggebouw van het jaar
Wij constateren dat de jury haar waardering heeft uitgesproken voor de integrale benadering en relatie tussen het gebouw en haar buitenruimte. Juist die integrale benadering met oog voor de wensen en behoeften van de gebruikers komt het genezingsproces ten goede.
Team V en Diederendirrix gefeliciteerd met deze Award en bedankt voor de samenwerking!

De andere genomineerde met landschappelijke bijdrage van MTD;
- Schubertsingel ’s-Hertogenbosch, Houben / Van Mierlo, woongebouw van het jaar; 
Deze opgave betreft de transformatie van een voormalig kantoorgebouw naar een bijzonder woongebouw. De buitenruimte heeft hierbij een facelift gekregen van standaard kantooromgeving naar een aantrekkelijke leefomgeving voor de nieuwe bewoners.
- Cube / OZC Tilburg University, KAAN architecten, schoolgebouw van het jaar
Voor dit gebouw heeft MTD de landschappelijke inpassing verzorgd. MTD is al decennia verantwoordelijk voor de ruimtelijke kwaliteit van de Groene Campus van de universiteit.
Ook Houben / Van Mierlo en KAAN architecten bedankt voor de samenwerking en gefeliciteerd met de nominatie!