Tommy Hendriks

Tommy Hendriks BA

strategisch adviseur duurzaamheid

In 2013, na afronding van de studie ‘bachelor of arts – Geschiedenis’ aan de Universiteit van Amsterdam en Shanghai Fudan University, heeft Tommy in China een bedrijf opgericht met betrekking tot muziekfestivals, lifestyle en duurzaamheid. De dagelijkse confrontatie met de overbevolkte samenleving in China, het inademen van smog, rondlopen in vervuilde landschappen en het ontbreken van natuur; zorgde voor een sterke intrinsieke motivatie om via de bedrijfsactiviteiten een wijd publiek te inspireren over duurzaamheid en aan te zetten tot duurzamer gedrag.

Tommy’s originele stijl van creatief ondernemen, positieve impact van projecten en bijdrage aan de export van Nederlandse cultuur naar China; heeft geresulteerd in een eervolle benoeming door het Nederlandse consulaat in Shanghai. In 2017 werd hij verkozen tot ‘Meest invloedrijke Nederlandse cultureel ondernemer in Shanghai.’

In 2019 is Tommy teruggekeerd naar Nederland en heeft hij zich via deeltijd studies aan het AMS Institute en University of Cambridge - Institute for Sustainability Leadership verder gespecialiseerd in duurzaam stedelijke ontwikkeling en duurzame bedrijfstransities. Van 2020 – 2022 was hij werkzaam bij Gemeente ‘s-Hertogenbosch afdeling duurzaamheid en sinds het voorjaar van 2022 werkt Tommy met veel plezier aan de verduurzaming van MTD Landschapsarchitecten, met een focus op zowel de interne bedrijfsvoering alsmede een versterking van de duurzame impact van projecten.

Momenteel is hij vanuit MTD Landschapsarchitecten betrokken bij twee projecten in Deurne: de verduurzamingsopgave en klimaatadaptieve herinrichting van bedrijventerrein Kranenmortel en de ontwikkeling van het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein Kranenmortel Zuid. Daarnaast werkt Tommy aan inhoudelijke verdieping van het strategisch document Code Groen Tilburg en de herinrichting van het Molenhoekplein in Valburg.