Wielen

Lisan van der Wielen BSc

landschapsontwerper

Lisan studeerde in 2015 af aan de HAS Hogeschool ‘s-Hertogenbosch in de richting Landscape Design. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij MTD landschapsarchitecten en een Minor Graphic Design gedaan in Finland. Haar afstudeerprojecten zijn gepubliceerd in een special van de Blauwe Kamer; Onderwijs en onderzoek (4/2015). Na haar afstuderen is Lisan bij MTD landschapsarchitecten begonnen als landschapsontwerper.

Binnen het bureau houdt Lisan zich bezig met projecten op verschillende schaalniveaus. Masterplannen, visies, schetsontwerpen, voorlopige ontwerpen, definitieve ontwerpen en beplantingsplannen maken zijn haar dagelijkse werkzaamheden. Ook maakt ze graag visualisaties en 3D-beelden van de projecten om de opdrachtgever en geïnteresseerden helemaal mee te nemen in het ontwerp. Sinds een aantal jaar is Lisan stagebegeleider van de ontwerpstagiaires. Het overbrengen van de kennis die ze heeft opgedaan tijdens haar studie en de werkervaring bij MTD doet ze met veel plezier.

Lisan heeft binnen MTD aan diverse projecten gewerkt; zo had zij onder meer een inbreng in het landschapsontwerp voor CenterParcs Zandvoort en CenterParcs de Eemhof, het inrichtingsplan voor de campus van de VU in Amsterdam, het Stationsplein in Zandvoort, het ontwerp en beplantingsplan van de openbare ruimte voor Eureka! Breda, het ontwerp van de openbare ruimte van het Faamterrein in Breda, het ontwerp voor de openbare ruimte van Djept Veldhoven en ontwerp voor de openbare ruimte en de daktuinen van de Humperdincklaan Eindhoven. Lisan heeft een belangrijke rol gespeeld bij het project Melk & Noot, waarmee MTD in 2018 één van de winnaars van de door het CRA uitgeschreven ontwerpprijsvraag Brood & Spelen werd.