Han Thijssen

ing. Han Thijssen

landschapsarchitect BNT / directeur

Han Thijssen ( 1958 ) is landschapsarchitect en een van de partners van MTD landschapsarchitecten in ’s-Hertogenbosch. Han is als ontwerper opgeleid aan de Rijks Hogere School voor Tuin- en Landschapsinrichting in Boskoop en voor een deel aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam, richting landschapsarchitectuur.

Han begon zijn loopbaan bij de gemeenten Boxtel en Haarlem en was daarna werkzaam bij DLA+ in Groesbeek. Vanaf 1989 was hij als projectleider in dienst van Buijs en van der Vliet - landschapsarchitectuur en stedenbouw. In 1998 zette hij dat bureau, samen met Frank Meijer en Ruud Dubbeld, voort onder de naam MTD landschapsarchitecten. Han is een bevlogen ontwerper en werkt graag intensief samen met architecten, stedebouwkundigen, ontwikkelaars en andere opdrachtgevers en met de jonge ontwerpers en technisch medewerkers van het bureau.

Hij is een realist en organiseert processen die enerzijds tot een vanzelfsprekende en hoge ruimtelijke kwaliteit leiden en anderzijds tot maakbare en functionele plannen. Han is vooral betrokken bij de initiatiefase van projecten, bij selecties, tenders, design en constructie en in bouwteams in complexe bouwkundige en civieltechnische projecten. Zijn belangstelling heeft vooral de ontwikkeling van de ‘nieuwe maaivelden’, de daklandschappen, de landschappelijk inpassing van regionale infrastructuur, de groene en civiele componenten van duurzame, klimaatadaptieve en biodiverse projecten waarbij o.a. hemelwaterretentie een rol speelt. Han is een verbinder zowel binnen als buiten het bureau.