Erik van den Akker

ing. Erik van den Akker

technisch adviseur

Erik is afgestudeerd in de richtingen techniek en beheer aan de Rijks Hogeschool voor Tuin- en Landschapsinrichting te Boskoop. Daarna heeft hij als projectleider en beheer technisch adviseur gewerkt bij Adviesbureau Riede. Erik is een doener en een maker. Sinds 1998 is Erik werkzaam bij MTD landschapsarchitecten als projectleider / senior adviseur. Erik heeft sindsdien deelgenomen aan vele projectgroepen en hij is sinds 2012 gastdocent aan de HAS te ’s-Hertogenbosch.

Projecten; Centrum Beek, Bergeijk, Cuijk, Hoorn, Tilburg en Valkenswaard. Eerder Koemarkt Purmerend (winnaar Bouwpluim 2010/2011), centrum Venray (winnaar Beste Kleine Binnenstad 2011-2013 en winnaar Beste Openbare Ruimte 2012). Catharina ziekenhuis Eindhoven, Maaslandziekenhuis Sittard, Jeroen Bosch Ziekenhuis ’s-Hertogenbosch en Elizabeth tweesteden ziekenhuis te Tilburg. Stationspleinen Maastricht, Venlo en het entreegebied van Eindhoven Airport. Daktuin en omgeving collectiegebouw Booijmans van Beuningen en veel vergroeningsopgaven waaronder Waterschapsgebouw Limburg te Roermond. Universitaire terrein (her)inrichting Tu Eindhoven, Tilburg University en VU Amsterdam en inbreidingen met daktuinen in steden als Amersfoort, Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en ‘s-Hertogenbosch.

Erik heeft de gave een ontwerp werkelijk te doen realiseren. Met zijn technische kennis, zijn inzicht in de processen en zijn programmatische doortastendheid weet hij velen te winnen voor de beste oplossing en hoogst haalbare kwaliteit.