Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van MTD Landschapsarchitecten ontvangen? Schrijf je in!

Medewerkers

 • Iedereen
 • ing. Esther van der Heijden
  • ing. Esther van der Heijden
  • technisch adviseur
  • Esther is in 1999 afgestudeerd aan de Internationale Hogenschool van Larenstein te Velp in de richting planuitwerking / techniek en is daarna als technisch ontwerper haar loopbaan begonnen bij MTD landschapsarchitecten. Esther heeft een klein uitstapje gemaakt naar Puur Groenprojecten in Liempde, maar is terug gekomen naar MTD, in de functie van technisch adviseur.
   Esther werkt vooral aan complexe integrale inrichtingsplannen op het raakvlak van ontwerp en uitvoeringsvoorbereiding. Ze levert daarmee een belangrijke waarborg voor de samenhang in het proces tussen vormgeving en techniek.
   Relevante recente projecten, waarin zij een inbreng heeft gehad zijn ondermeer; het inrichtingsplan voor het centrum van Venray (beste binnenstad 2011-2013) en diverse andere kernen, zoals Schijndel, Nunspeet, Epe, Stein, Dordrecht en Purmerend, de revitalisering van de waterlijn van Uithoorn en een aantal belangrijke projecten in een historisch waardevolle context, zoals de Hessenberg in Nijmegen en de Koemarkt in Purmerend. Respectievelijk winnaar van de Arie Kepplerprijs en de Bouwpluim 2011. Voorts ligt een specifieke ervaring van Esther binnen projecten in de zorgsector, instellingen en daktuinen.
   Esther is de precisie zelf; goed in ambachtelijke detailleringen en een kei in toepassingen van natuursteen en (andere) natuurlijke materialen.