Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van MTD Landschapsarchitecten ontvangen? Schrijf je in!

Medewerkers

 • Iedereen
 • ing. Ruud Dubbeld
  • ing. Ruud Dubbeld
  • landschapsarchitect BNT / directeur
  • ‘Ruud Dubbeld rondde in 1988 zijn studie tuin- en landschapsinrichting aan de RHSTL te Boskoop af.
   Zijn eerste werkervaring deed hij op binnen bureau Hollandschap te Moerkapelle. Vanaf 1989 zette hij zijn carrière voort binnen Buys & van der Vliet te ’s-Hertogenbosch en zette het bureau in 1998 samen met Frank Meijer en Han Thijssen voort als MTD landschapsarchitecten.
   Ruud heeft zich binnen projecten steeds gericht op het ambachtelijke ontwerp en heeft veel aandacht voor en kennis van zorgvuldige detaillering, materialisering en sortiment.
   Hij heeft veel ervaring met allerlei interactieve communicatietrajecten en overlegstructuren, waarbinnen hij de rol van inspirator en mediator had. De zitting in de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van Breda ligt in het verlengde van deze activiteiten.
   Belangrijke projecten zijn de inrichtingsplannen voor de centra van Tilburg, Wijchen, Ermelo, Venray (Beste Kleine Binnenstad 2011-2013, Beste Openbare Ruimte 2012) en het waterfront van Uithoorn. Hiernaast is het relevant om een aantal stationsgebieden te noemen; het stationsgebied van Oss, het stationsplein van Venlo, en een aantal terreinen met een campus-achtige setting, zoals de Campus van de Universiteit Tilburg en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Ruud is binnen het bureau auteur van een groot aantal particuliere tuinen.
   Meer recent heeft Ruud zijn aandacht verlegd naar het buitenland met plannen als het eco-resort Gregora Nova in Ethiopië en de inrichting van een vuilstort in Adis Abbeba / Ethiopië.’