Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van MTD Landschapsarchitecten ontvangen? Schrijf je in!

Medewerkers

 • Iedereen
 • Charlotte van der Woude BDes
  • Charlotte van der Woude BDes
  • ruimtelijk ontwerper
  • ‘Charlotte van der Woude studeerde in 2013 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht in de richting Urban Design. Binnen haar afstudeerproject ‘Het Verloren Landschap’; een herinnering aan de Hedwigepolder, dat recentelijk gepubliceerd is in de Blauwe Kamer (8/2013), ging zij op zoek naar een symbolisch en ruimtelijk ontwerpinstrumentarium om de diverse historische lagen in het landschap herkenbaar en beleefbaar te maken.
   Het project weerspiegelt Charlotte haar ontwerpvisie; in haar ogen is ontwerp meer dan functie en esthetiek alleen. Cultuur, geschiedenis en landschappelijke kenmerken van de ruimtelijke omgeving vormen in deze een belangrijke inspiratiebron.
   In 2014 zet Charlotte haar studie voort aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam in de richting landschapsarchitectuur.
   Charlotte bleef na haar stage in 2012, en ook tijdens haar afstuderen, werken bij MTD landschapsarchitecten. Zij houdt zich binnen het bureau bezig met ontwerpen op inrichtingsniveau met veelal een duidelijke symbolische component en is zeer bedreven in het vervaardigen van presentaties en visualisaties.
   In die zin heeft zij een belangrijke inbreng gehad in het inrichtingsplan voor Zuiderzeezicht te Zwartsluis, het ontwerp voor het August Allebéplein te Amsterdam, het inrichtingsplan voor de waterlijn te Uithoorn en het centrum van Ermelo.’