Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van MTD Landschapsarchitecten ontvangen? Schrijf je in!

Medewerkers

 • Iedereen
 • ir. Frank Meijer
  • ir. Frank Meijer
  • landschapsarchitect BNT / directeur
  • ‘Tijdens zijn studie aan de Wageningse Universiteit stelde Frank Meijer mede het prijswinnende plan voor de Bundesgartenschau in Frankfurt Am Main op en werkte in de navolgende jaren binnen Buro Pohl aan de uitwerking van de plannen. Vanaf 1988 was Frank werkzaam voor Buys & Van der Vliet te ’s-Hertogenbosch; het bureau dat hij vanaf 1998 samen met Ruud Dubbeld en Han Thijssen voortzette als MTD landschapsarchitecten.
   Frank is een allround landschapsarchitect en valt op door zijn analytisch en strategisch denkvermogen. Dit komt tot uitdrukking in zijn werk binnen diverse Comissies Ruimtelijke Kwaliteit, de Nationale Welstandscommissie Rijkswegen en als supervisorin een aantal belangrijke planprocessen.
   In de loop van de jaren blinkt Frank vooral uit door zijn vermogen de historische gegevenheden en karakteristieke kwaliteiten van een plek te vertalen in een robuust en tijdloos ontwerp, waarbinnen de continuïteit van de ontwikkelingsgeschiedenis wordt geheeld.
   Bijzondere projecten zijn een aantal stedenbouwkundige en landschapsarchitectonische plannen in een landschappelijk of cultuurhistorisch kwetsbare context, zoals de Hessenberg te Nijmegen (Architectuurprijs Nijmegen 2011, nominatie Mies van der Rohe-prijs 2013 / 2014), Marckhoek in het dal van de Mark te Breda / ‘t Ginneken, de Stadswalzone / Zuiderpark en het Museumkwartier in ’s-Hertogenbosch (Jaarboek landschapsarchitectuur en stedenbouw 2013-2014) en de Koemarkt te Purmerend (Welstandsprijs Noord-Holland 2011 en Bouwpluim 2012-2013). Opvallend zijn een aantal Brabantse plannen; het ontwerp voor de Markt en omgeving Glazen Boerderij te Schijndel, de inpassing van het hoofdkantoor van de Brabantse Delta op landgoed Bouvigne te Breda en de herinnering Huize Moerenburg te Tilburg (Jaarboek landschapsarchitectuur en stedenbouw 2011-2012).
   Actueel is de aandacht voor een aantal belangrijke buitenlandse projecten, zoals het eco-resort Gregora Nova in Ethiopië en Lake Kivu in Rwanda.’