Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van MTD Landschapsarchitecten ontvangen? Schrijf je in!

Stationsplein Wijchen feestelijk geopend

3 mei 2018

Op 25 april jongstleden is onder toeziend oog van burgemeester Verheijen, de gedeputeerde van de provincie Gelderland, mevrouw Schouten en vertegenwoordigers van NS en proRail het stationsplein Wijchen feestelijk geopend.
MTD landschapsarchitecten tekende voor het ontwerp van de nieuwe stationsomgeving aan zowel de noord als zuidzijde van het spoor. Ook de technische uitwerking, de aanbesteding en de directievoering werden verzorgd door MTD. Het stationsplein kreeg een nieuwe inrichting in directe samenhang met de realisatie van een nieuwe fietsenstalling en parkeergarage aan de westzijde van het plein (BAM). Ruud Dubbeld van MTD had een superviserende rol met betrekking tot de ruimtelijke kwaliteit van beiden bouwkundige elementen.

MTD landschapsarchitecten stelde eerder het inrichtingsplan voor de openbare ruimte van het gehele centrumgebied van Wijchen op. De inrichting van de stationsomgeving sluit hier wat betreft sfeer en beeldkwaliteit direct op aan. Het vormt een nieuwe, gastvrije entrée en daarmee een visitekaartje van Wijchen!