Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van MTD Landschapsarchitecten ontvangen? Schrijf je in!

Fontein Ermelo opgeleverd

16 juni 2017

Op donderdag 8 juni jongstleden is het waterkunstwerk op het Raadhuisplein te Ermelo, door wethouder Jan Bosch onthuld. Met de realisatie van het waterelement dat bestaat uit 2 grote waaiervormige fonteinen en 8 ‘bedriegertjes’, is de ambitie van de gemeente Ermelo om het centrumgebied nog fraaier en bruisender te maken, ingevuld.
De afgelopen jaren is er met de herinrichting van de openbare ruimte hard gewerkt om het centrumgebied een kwaliteitsslag te geven; hierbij hebben de Stationsstraat, het Pauwenplein en het Raadhuisplein een enorme metamorfose ondergaan.
MTD landschapsarchitecten was verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoeringsvoorbereiding van de herinrichting van de openbare ruimte en tekent ook voor het ontwerp en het esthetisch toezicht bij de realisatie van het waterkunstwerk. De realisatie van het waterelement is tot stand gekomen met Rots Maatwerk in samenwerking met de lokale aannemer Steevens.

Het waterelement ligt vlak in de pleinvloer, zodat, als de fontein niet aanstaat, het plein nog voor allerlei doeleinden te gebruiken is; de weekmarkt en diverse evenementen.
De waaiervormige fonteinen staan symbool voor de pauw, welke onderdeel uitmaakt van het logo van de gemeente Ermelo. De bedriegertjes zorgen voor een speels element op het plein en nodigen uit tot spel. Het waterelement versterkt de attractiewaarde, de verblijfskwaliteit en de sfeer van het plein. Bijzonder is de verlichting, die een integraal onderdeel vormt van het waterelement en welke ook in het avondbeeld voor een verhoogde attractiewaarde zorgt.