Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van MTD Landschapsarchitecten ontvangen? Schrijf je in!

MTD door naar tweede fase tender Deken van Someren straat

10 mei 2017

In maart 2017 werd bekend gemaakt dat het team Heijmans Vastgoed, bestaande uit NL Architects, Studio Maks, MTD landschapsarchitecten en Arup, door de gemeente Eindhoven is geselecteerd als kandidaat-koper voor de herontwikkeling van de Deken van Somerenstraat te Eindhoven. Samen met de teams van SDK Vastgoed en consortium Stuijvesant hebben zij zich hiermee op basis van een eerste stedenbouwkundig ontwerp en een grondbod uit 17 partijen kandidaat gesteld voor de herontwikkeling van deze unieke locatie in het centrumgebied van Eindhoven; een locatie die nu een aantal grootschalige gemeentelijke gebouwen en een parkeerplein omvat.

De gemeente Eindhoven heeft met de verkoop en herontwikkeling van de Deken van Somerenstraat de ambitie een kwaliteitsimpuls te geven aan dit deel van het centrumgebied en De Bergen te transformeren tot een ruimtelijk hoogwaardig en dynamisch district met diverse innovatieve woontypologieën en voorzieningen.
In de plannen wordt veel aandacht besteed aan de ambities die Eindhoven heeft; vergroening, duurzaamheid en participatie van stake-holders, betrokken bewoners en inwoners in het planproces.
De drie geselecteerde partijen krijgen tot juni de tijd om hun plannen verder uit te werken en aan te scherpen. Op basis van deze plannen zal de ontwikkelende partij voor het plangebied definitief worden geselecteerd. Verwacht wordt dat vervolgens in 2018 / 2019 met de realisatie van de plannen kan worden gestart.