Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van MTD Landschapsarchitecten ontvangen? Schrijf je in!

Corsowagen krijgt tweede leven in Museumkwartier ’s-Hertogenbosch

2 oktober 2014

Corsowagen Censuur krijgt na het bloemencorso in Zundert een tweede leven in een patio van het Museumkwartier in ’s-Hertogenbosch. Het kunstenaarsduo Heringa / Van Kalsbeek maakte van de wagen een sculptuur, als onderdeel van hun tentoonstelling 'Nachtvangst', die vanaf 13 september te zien is in het Stedelijk Museum van ‘s-Hertogenbosch.

Woensdag arriveerde de wagen na een urenlange rit en met speciaal transport in ‘s-Hertogenbosch.

Het buurtschap Veldstraat haalde vorig weekend met de wagen 'Censuur'  de vijftiende plaats op het Bloemencorso in Zundert.  De bouwgroep vindt het een grote eer dat de wagen nu een nieuw leven krijgt in het Stedelijk Museum. 

De wagen is op enorme houten klossen in de patio van het Museumkwartier getakeld.

Het duo Heringa / Van Kalsbeek werkt sinds vorig jaar samen met het Bloemencorso in Zundert en is vooral geboeid door het verval van de corsowagens. Hoe het er straks uit gaat zien is nog onbekend. ‘De bloemen gaan verwelken en het papier vergaat, dus het zal steeds blijven veranderen," meent Heringa. Wel is er al een titel voor het werk: ‘Cadavre Exquis’, en dat betekent 'Voortreffelijk Kadaver'’.  


Het werk is tot en met januari 2015 te zien in de patio van het Museumkwartier in ’s-Hertogenbosch.

De patio’s, de Museumtuin en entreepleinen  van het Museumkwartier zijn ingericht naar ontwerp van MTD landschapsarchitecten en vorig jaar opgeleverd. Met de komst van het kunstwerk van Heringa / Van Kalsbeek krijgt deze specifiek patio nog meer een betekenis als verlengstuk van het museum.