Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van MTD Landschapsarchitecten ontvangen? Schrijf je in!

Fontein Gennep in werking gesteld !!!

25 september 2014

Recent is de herinrichting van het nieuwe plein bij de voormalige Zandpoort in Gennep gereed gekomen. De nieuwe fontein op het plein is in werking gesteld en direct in gebruik genomen door de plaatselijke jeugd. De pleininrichting en fontein maken onderdeel uit van het project ‘Hart van Gennep’, waarvoor MTD landschapsarchitecten van de gemeente Gennep de opdracht kreeg. Het afgelopen jaar heeft het bureau gewerkt aan het opstellen van het herinrichtingsplan, de uitwerking van de inrichtingselementen, zoals de fontein, en de uitvoeringsvoorbereiding. 

Het nieuwe plein vormt de overgang tussen de door de stadsmuren omgeven historische kern van Gennep en de direct daarbuiten gelegen droge gracht en is gesitueerd ter hoogte van de voormalige stadspoort; de Zandpoort. Recente opgravingen en archeologisch onderzoek zullen als aangrijpingspunten dienen voor het zichtbaar maken van de contouren van de stadsmuur en -poort  in de openbare ruimte. In het najaar worden op het plein ruim twintig lindebomen en een solitaire rode beuk aangeplant; deze laatste als symbool van de poort naar het historische stadscentrum van Gennep.

De fontein op het plein is ontworpen door het bureau en is in samenwerking met Rots–Maatwerk verder uitgewerkt. De stalen afdekplaat is hierbij voorzien van een figuratie, die verwijst naar de watersystemen van de Maas en de Niers en een gestretchte projectie van de verdedigingslinie rond Gennep.