Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van MTD Landschapsarchitecten ontvangen? Schrijf je in!

Eerste fase Catharina Ziekenhuis nadert voltooiing

24 september 2014

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is voortdurend bezig met vernieuwing en ontwikkeling. Op dit moment wordt het hoofdgebouw gerenoveerd en de komende 2 jaar wordt een nieuw entreegebouw met hartcentrum gebouwd. De ambitie van het ziekenhuis om zich voortdurend te vernieuwen heeft ook betrekking op de terreininrichting. De routing en logistieke stromen worden herzien, het parkeren uitgebreid en een nieuwe boulevard vormt straks een nieuwe imagodrager van het terrein.

Binnen een strakke planning hebben de terreinen van het Catharina ziekenhuis in circa 10 weken tijd een ware metamorfose ondergaan. De eerste fase van de herinirchting betreffen  ondermeer de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe hartcentrum; er is een tijdelijke kiss-and-ride aangelegd en het terrein is bouwrijp gemaakt. Om het groeiend aantal bezoekers te faciliteren zijn meer dan 150 extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Voor het personeel is een custom made fietsenstalling ontworpen en ingepast.
In het najaar worden de beplantingen gerealiseerd, waardoor de terreinen hun groene kwaliteit krijgen.

Het inrichtingsplan voor de terreinen van de hand van MTD is duurzaam en innovatief; overal is draadloos internet, er is berging gerealiseerd voor hemelwater om eventuele  piekmomenten van zware regenval op te vangen en er wordt nieuwe energiezuinige LED verlichting geintroduceerd.
MTD landschapsarchitecten tekent voor het ontwerp, de uitvoeringsvoorbereiding en uitvoeringsbegeleiding. Op dit moment werkt het bureau aan de  technische uitwerking van de tweede fase, waarin de boulevard zal worden gerealiseerd en de hoofdentree gerestyled.