Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van MTD Landschapsarchitecten ontvangen? Schrijf je in!

De herinrichting van Valkenswaard vordert gestaag

10 januari 2019

Recentelijk is een volgend deel van de herinrichting van het centrumgebied van Valkenswaard succesvol opgeleverd. Met de realisatie van de door MTD landschapsarchitecten opgestelde inrichtingsplannen voor het Kerverijplein, het Carillonplein en Richterpad en de Corridor heeft het centrum van Valkenswaard opnieuw een enorme kwaliteitsslag gemaakt; het beeld van het centrum is hoogwaardiger geworden en ‘groener’ door de aanplant van hagen en bomen, er zijn meer parkeerplaatsen gecreëerd en looproutes zijn verbeterd.

Na de realisatie van een eerste deel van de plannen voor de herinrichting van het centrum in 2014, voor de Markt, werd MTD in het voorjaar van 2017 door de gemeente Valkenswaard benaderd voor het opstellen van een masterplan voor het kernwinkelgebied en een viertal aangrenzende parkeerterreinen. Het masterplan betreft daarmee de ‘entrees’ van het centrum en de in de toekomst te amoveren provinciale Eindhovenseweg. Belangrijke doelstellingen van het Masterplan vormen het versterken van een compact centrum, het realiseren van synergie tussen horeca en de winkels en andere bedrijven in het centrum en het versterken van het lommerrijke en dorpse karakter van Valkenswaard.
Het Masterplan is uitgewerkt in verschillende deelplannen; zo zal dit jaar nog het Kloosterplein worden heringericht. Het bureau werkt momenteel aan de besteksvoorbereiding.
Ook de andere deelgebieden van het Masterplan zullen de komende jaren stapsgewijs worden uitgewerkt.