Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van MTD Landschapsarchitecten ontvangen? Schrijf je in!

MTD 20 jaar !!!

28 mei 2018

Afgelopen dinsdag 22 mei bestond MTD landschapsarchitecten 20 jaar; 22 mei 1998 is het bureau opgericht door Frank Meijer, Han Thijssen en Ruud Dubbeld, als een doorstart van Buys & Van der Vliet landschapsarchitectuur en stedenbouw. Hiermee is het werk en gedachtegoed van Pieter Buys en Bob van der Vliet, die hun roots vinden in de Deense landschapsarchitectuurtraditie, voortgezet.
Natuurlijk mocht dit moment niet onopgemerkt voorbij gaan. De partners werden verrast met champagne en een bijzondere taart en met speciaal voor de gelegenheid ontworpen raamstickers, die het heuglijke feit ook aan passanten en bezoekers van het bureau kenbaar maakt. In september wordt één en ander nog eens extra feestelijk gevierd met een buitenlandse excursie van het bureau en een groots feest voor alle personen, die op enig moment aan het succes van het bureau hebben bijgedragen.

MTD is zich bewust van haar historie. Al 20 jaar kenmerkt de ontwerpstijl van het bureau zich als robuust, helder, vanzelfsprekend en tijdloos, waarbij de grote lijn bevestigd wordt middels zorgvuldig uitgewerkte details; ontwerpen zijn functioneel en rijk aan onverwachte gebruiksmogelijkheden.
Het bureau streeft naar ontwerpen, die leiden tot een flexibel, verrassend en bijna argeloos gebruik. De ‘genius loci’, de karakteristieke ruimtelijke kenmerken en ontstaansgeschiedenis van een plek, vormen een essentiële inspiratiebron; hiermee krijgen de plannen een duurzame basis en sterke plekgebonden identiteit. Een benaderingswijze, die zich intussen ook in plannen in een kwetsbare, historische omgeving en een internationale context heeft bewezen.
Al die jaren onderscheid het bureau zich door een interdisciplinaire samenstelling; stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, ruimtelijk vormgevers, meer ook civiel- en cultuurtechnici werken samen in compacte teams. Materiaalkeuze, technische detaillering en budgettering spelen vanaf de eerste schetsen een volwaardige rol; zo ontstaan integrale, haalbare en maakbare plannen.

Het bureau kijkt terug op een groot aantal bijzondere projecten en ziet uit naar talloze bijzondere uitdagingen in de nabije en verdere toekomst !!!